Upptäck Halmstad

Halmstad är en härlig sommarstad att besöka. Hit kan du med fördel ta flyget, då till lmstad City Airport. Denna flygplats ligger 3,5 km från centrum och från flygplatsen kan du sedan ta dig in till staden med buss eller taxi. Om du behöver ha ett bra reskort, eller kredikort för resan, jämför då olika alternativ på https://www.crediwizz.com. De flesta förknippar Halmstad med Gyllene Tider, då det är deras hemstad. Men Halmstad är så mycket mer än så!

Se och göra i Halmstad

I Halmstad finns det något för alla. Det oavsett om du gillar att shoppa, sola och bada, se sevärdheter, vara kulturell eller hitta på aktiviteter. Staden erbjuder konstrunda till fots samt att det även finns flera gallerier, museum och mycket mer.

Om du gillar att vara ute i naturen så går det bra det med. Bland annat finns flera fina promenadvägar att vandra på, som Galgberget och Prins Bertils stig, som leder från Halmstads slott, via havet ut till Tylösand och sedan vidare till Möllegårds naturreservat. På Galgberget finns det dessutom ett museum, Friluftsmuseet Hallandsgården, samt ett utsiktstorn.

Tylösand är för övrigt perfekt att bege dig till om du just gillar detta med sol och bad. Det är en mycket vacker strand vid havet. 

Andra sevärdheter i denna stad är S:t Nikolai kyrka så väl som Halmstads slott. Slottet uppfördes 1610 av den danske kungen Christian IV. Idag är det residens för landshövdingen, men borggården är öppen för besökare.

4 Jun 2021