Resa inom Sverige

Sverige är ett fantastiskt land. Så det är inte fel att resa kring i detta land. Ett ställe jag vill rekommendera är Mörrum River Lodge som ligger i Blekinge, precis jämte Mörrumsån. Under 1900-talet var detta ett rökeri, men är numer ombyggd till att vara en lodge för fiske. Man har bevarat arkitekturen från förr, så detta är verkligen ett vackert ställe. Själva boendet känns lyxigt, de har sköna sängar, goda frukostar samt att det finns en mängd aktiviteter att göra här! Dels det uppenbara, eftersom det ligger jämte Mörrumsån, är ju fiske! Här fiskar du lax och havsöring. Men du kan även spela golf i närheten, det finns hela tre golfklubbar!

Att fiska är härligt

Att boka in och uppleva fiske i Mörrum är något jag tycker alla borde göra minst en gång i livet. Det går att fiska nästan året runt:

  • Tidigt öringfiske i mars-april
  • Storlaxfiske i maj-juni
  • Sommarlax i juli-augusti
  • Stor havsöring under hela september

Så boka in och bo på Mörrum River Lodge. De har smarta paket, med två nätter och en dags fiske. I närheten finns en byggnad där du ställer av dina fiskeprylar när du inte fiskar. När du väl fiskar, så har du hela 10 km vatten att göra det på. Du slipper poolindelning och kan fiska fritt. Dessutom får du en härlig naturupplevelse här. Själv har jag redan bokat in två turer dit detta år. Dels juni för sommarlaxen och dels september för havsöringen!

3 Jun 2015