Restips och resetrender

Vinterns stora överaskning inom resebranschen var att karibien blev det populäraste resemålet. Tidigare år har Asien, och framförallt Thailand varit nästan givet, men sen flera av de stora resebyråerna satsat hårdare på Karibien så har det vuxit upp ordentligt och nu blivit det nya populära resemålet för oss svenskar under vinterhalvåret. Resor till Jamaica, St: Martin och Aruba tillsammans med olika kryssningar i Karibien har alla ökat kraftigt de sista 2-3 åren, och i år var det faktiskt populärare än Asien för första gången.

Under sommaren är det Grekland som åter är i topp, framförallt resor till Rhodos och Kreta. Turkiet och Spanien är som vanligt stora, men Grekland har gått upp på förstaplatsen i år.

Konceptresor
Andra trender som fortsätter att öka är konceptresor. Åker vi med barnen är vi måna om att hotell och resemål är väl anpassade för de små, åker vi med vänner eller vår partner så är fokusen på att det inte ska vara barnvänliga hotell. Ving har informerat om att just deras koncepthotell fått ett stort lyft. Från att vara en fråga som inte ställdes särskilt ofta för ett par år sedan har det blivit en av de allra vanligaste frågorna de får vid bokningen.

Kryssningar, även på sommaren
Detta är också en väldigt ny trend, förut har vi nästan bara varit intresserade utav karibienkryssningar och på vinterhalvåret. Nu har det blivit populärt med medelhavskryssningar även under sommarhalvåret, och mycket talar för att det har blivit populärt med multipla resemål under en och samma semester. Vi vill uppleva mer, och även när det inte rör sig om kryssningar ser vi många bokningar med uppdelade bokningar på flertalet orter. Detta går säkerligen hand i hand med att kryssningarna blir allt populärare, både under sommar och vinter.

Aktiviteter under resan mer efterfrågat

Detta började synas redan för några år sedan, men blir allt vanligare. Vi vill gärna träna eller aktivera oss under semestern, inte som förut då man slappade på semestern och tog igen det på gymmet när vi kom hem. Nu frågas det ofta efter träningsanläggningar, yoga-instruktörer eller vattengympa pass i samband med resan.

27 Aug 2017